Kevät on kulunut nopeasti ja tuonut mukanaan runsaasti mielenkiintoisia tapahtumia ja keskusteluja konkarijohtamisen saralla. Olemme toteuttaneet kevään aikana peräti kuusi (6) konkarijohtamisen webinaaria ja ilolla huomanneet, että ne ovat herättäneet laajaa kiinnostusta. Linjoilla on ollut hieno määrä osallistujia ja toinen ’mokoma’ on katsonut tallenteita jälkikäteen. Kevään aikana olemme käsitelleet useita ajankohtaisia aiheita, joita nyt palautamme mieliin.

1️⃣ Vuoden ensimmäisessä konkarijohtamisen webinaarissa tutustuimme henkilöstöpäällikkö Annukka Akselinin johdolla Jyväskylän ammattikorkeakoulun konkarikulttuurin käytänteisiin ja siihen, minkälainen prosessi kehitystyö on ollut. Tämän lisäksi kuulimme työhyvinvointisuunnittelija Susanna Kososen johdolla miten Maahanmuuttovirastossa on aloitettu 55+ -ikäryhmän toiminta nollasta, millaista toiminta on nyt, mitä havaintoja on tehty ja millaisia toiveita on tulevaisuuden suhteen.
👉🏻 LINKKI TALLENTEESEEN 

2️⃣ Maaliskuussa tutustuimme EU-tason Silver Grow -projektiin. Tämä projekti tarjosi arvokasta tietoa ja kokemuksia siitä, miten eri EU-maat tukevat ikääntyvien työntekijöiden osaamisen kehittämistä ja työssä jaksamista. Projektin tulokset herättivät paljon keskustelua ja antoivat eväitä toimintatapojen kehittämiseen. Webinaarissa kokemuksia oli jakamassa psykologian tohtori Timo Spangar, psykologian lisensiaatti Anita Keskinen ja eläkkeellä yrittäjänä toimiva Marketta Rantama.
👉🏻 LINKKI TALLENTEESEEN

3️⃣ Huhtikuussa keskityimme konkarivuosien johtamiseen ja tavoiteasetantaan: Tämä aihepiiri on ollut erityisen ajankohtainen, kun yhä useampi organisaatio kohtaa haasteita ikääntyvän työvoiman johtamisessa. Webinaarissa keskustelimme siitä miten hyvä johtaminen ja selkeät yhdessä sovitut tavoitteet voisivat vaikuttaa konkarivaiheen työhyvinvointiin, tuottavuuteen ja urien pituuteen? Keskustelemassa oli Ilmarisen asiakkuusjohtaja Esa Jäntti, HR Legal Services toimitusjohtaja Nina Meincke, tutkija Ossi Aura ja Mehiläisen työterveyspsykologi Miia Rautiainen.
👉🏻 LINKKI TALLENTEESEEN

4️⃣ Toukokuun ensimmäisessä webinaarissa pureuduimme yhteiskuntamme ikääntymisen ja työvoimapulan tuomiin haasteisiin. Yhä useammalla toimialalla on kasvava joukko ikääntyviä työntekijöitä. Samanaikaisesti ongelmia ilmenee työssäjaksamisen kanssa. Yllättävän moni suomalainen ilmaisee halunsa poistua työelämästä ennen virallista eläkeikää. Webinaarin asiantuntijoina toimivat työministeri Arto Satonen, Akavan tasa-arvo- ja työympäristöpäällikkö Lotta Savinko, Digian henkilöstöjohtaja Pia Huhdanmäki ja Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Sirkku Martti.
👉🏻 LINKKI TALLENTEESEEN

5️⃣ Toukokuun loppupuolella käsittelimme yhteiskuntamme ikääntymisen ja yli 55-vuotiaiden työllistymisen haasteita. Suomessa huoltosuhde heikkenee. Syntyvyys laskee, yhä useampi työntekijä siirtyy eläkkeelle ja 55-64 vuotiaiden työttömyysaste on taivaissa. Useilla toimialoilla kärsitään työvoimapulasta, mutta yli 55-vuotiaat eivät kelpaa töihin. Näin vaikka yli 55 vuotiaat työntekijät ovat tutkimusten mukaan tuottavampia ja sitoutuneempia kuin useat muut ikäluokat. Keskustelemassa Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen, yrittäjä ja ikäsyrjintää korjaavan #55riseandshine -kansanliikkeen aloittanut Reetta Rajala, sekä Eezyn asiantuntijapalveluiden liiketoimintajohtaja Markus Jussila.
👉🏻 LINKKI TALLENTEESEEN

6️⃣ Kevätkauden viimeinen webinaari pidettiin kesäkuun alussa aiheesta Ratkaiseeko tekoäly osaajapulan? Osaajapula on ajankohtainen haaste monilla aloilla ympäri maailmaa, mutta voiko tekoäly olla ratkaisu tähän ongelmaan? Onko mahdollista, että tekoälyllä voisi olla merkittävä rooli yli 50-vuotiaiden työllistymisessä tai jopa työurien pidentämisessä? Entä miten tekoäly voi auttaa hiljaisen tiedon siirtämisessä organisaatioissa? Aihetta oli käsittelemässä SAP Finlandin toimitusjohtaja Mika Tanner, Psyconin liiketoimintajohtaja Riitta Vuorelma-Iho ja AI-mentori Riitta Raesmaa.
👉🏻 LINKKI TALLENTEESEEN

 

Laadukas sisältö – miksi ilmaiseksi?

Meiltä on kysytty, että miksi jaamme näin laadukasta sisältöä ilmaiseksi. Vastaus on yksinkertainen: koska työelämän konkarivaiheeseen liittyy paljon vanhentuneita uskomuksia, jotka kaipaavat päivittämistä, haluamme edistää tätä jakamalla ajankohtaista tietoa. Uskomme, että avoin tiedonvaihto hyödyttää kaikkia osapuolia ja auttaa luomaan parempaa työelämää työuran konkarivaiheeseen, ja lopulta kaikkiin muihinkin elämänvaiheisiin meille kaikille.

Syyskaudelle meidänkin toimintaan tulee hiukan muutoksia. Jatkuvatko webinaarit? Tuleeko jotain muuta? Siitä lisää tuonnempana. Seuraa Nextmilea LinkedInissa ja/tai tilaa uutiskirje niin pysyt ajan tasalla mitä tuleman pitää.

Oikein hyvää kesää teille kaikille ☀️😎