VASTUULLINEN TYÖNANTAJA

Konkarit ovat organisaatiosi voimavara

IKÄÄNTYVIIN TYÖNTEKIJÖIHIN KANNATTAA PANOSTAA

Konkarit voivat olla ratkaisu osaajapulaan. Eläköityminen on työyhteisöissä arka aihe, joka herättää paljon kysymyksiä.

 • Miten ja milloin otamme eläköitymisen puheeksi konkarin kanssa?
 • Miten osoitamme konkareille arvostusta?
 • Miten varmistamme konkareiden työkyvyn ja motivaation työuran loppuun asti?
 • Kuinka moni konkareista haluaisi jatkaa työntekemistä yli eläkeiän?
 • Kuinka hyödynnämme konkariosaajia joustavasti eläkkeeltä?

Autamme työnantajia kääntämään työntekijöiden eläköitymisen kilpailueduksi.

Lataa ilmainen konkarijohtamisen opas: KLIKKAA TÄSTÄ

 

Palvelumme perustuu pitkään kokemukseen ja tutkittuun tietoon. Tutustu toteuttamaamme Konkari 2020 -tutkimukseen ja lataa tulokset ilmaiseksi: KLIKKAA TÄSTÄ

PROSESSI

Nextmile on kokonaisvaltainen palvelu, joka auttaa työnantajaa ottamaan eläköitymisen luontevaksi osaksi työsuhteen käytäntöjä ja HR-prosessia.

TYÖKALUT

Työnantaja ja esihenkilöt saavat konkreettiset työkalut ja tukea konkareiden johtamiseen ja eläkeajan joustavaan työhön.

TIETOA

Palvelumme analysoi konkareiden työkykyä, huolia ja motivaatiotekijöitä. Ajankohtainen tieto auttaa ennakoinnissa ja tulevaisuuden suunnittelussa.

Nextmile Life Stage Service on kokonaisvaltainen online-palvelu työnantajille konkareiden viimeisten työvuosien parempaan johtamiseen. Se takaa sekä konkarille, että esihenkilölle luontevan tavan aloittaa ja käydä keskustelua eläköitymisestä ja siihen liittyvistä kysymyksistä hyvissä ajoin ennen eläkkeelle jäämistä.

Palvelumme tuloksena saatte ymmärryksen konkarityöntekijöidenne työntekemiseen liittyvistä huolista ennen eläkkeelle jäämistä, näkemykseen heidän työkyvystään ja mahdollisuuksista jatkaa työuraansa. Tiedätte vuosia ennen eläköitymistä, ketkä haluavat jatkaa työntekemistä eläkkeellä ja sopia jatkosta hyvissä ajoin.

Panosta työuran loppuvaiheessa oleviin konkareihin:

  • Varmista konkareiden työhyvinvointi uran loppuun asti
  • Opi käsittelemään eläköitymistä luontevana osana työuran loppuvaihetta
  • Tue konkareiden innostusta, motivaatiota ja oppimiskykyä
  • Löydä motivoituneet konkarit jatkamaan työuraa
  • Tee eläkkeelle siirtymisestä sujuva ja mielekäs
  • Hyödynnä motivoituneita konkariosaajia joustavasti eläköitymisen jälkeen

Palvelumme työnantajille

Nextmile Life Stage Service on kokonaisvaltainen online-palvelu työnantajille konkareiden viimeisten työvuosien parempaan johtamiseen. Työnantaja voi valita joko kokonaispalvelun vuosilaskutuksella, tai yksittäisiä moduuleja.

Impulse

Kysy myös yrityskohtaisesti räätälöitävistä toimituksista tai lisäpalveluistamme

”On erittäin arvostettavaa, että työnantaja panostaa tällaisella ”valmennuksella” eläkkeelle siirtyviä työntekijöitään. Eläkkeelle siirtyminen voi olla joillekin henkilöille massiivinen muutos ja kaikille joka tapauksessa muutos. Hyvä pohtia etukäteen mitä se tuo tullessaan.”

”Vaikuttaa siltä, että työnantajalle on vaikeaa ottaa eläkkeelle jääminen esille. Siitä voi tehdä helposti väärän tulkinnan, kysymys ’milloin ajattelit jäädä eläkkeelle?’ ei tarkoita, että ’olisi jo aika jäädä.’ Siksi asia pitäisi saada jotenkin luontevaksi prosessiksi työsuhteessa.”

Katso tästä 11min webinaariesitys Aquaflown konkariohjelmasta.

Katso tästä 9min webinaariesitys OK Perinnän konkariohjelmasta. 

Miten konkariohjelma aloitetaan nollasta? Case OK Perintä

Miten konkariohjelma aloitetaan nollasta? Case OK Perintä

Monissa yrityksissä ollaan tilanteessa, jossa uran loppuvaiheessa olevia konkarityöntekijöitä on enemmän kuin mihin ollaan totuttu. Uran loppuvuosiin ja eläköitymiseen ei ole luotu selkeää, hyväksi havaittua toimintatapaa. OK Perintä on yksi tällainen työnantaja,...

lue lisää
Tartutaan toimeen!

Tartutaan toimeen!

Arja Parpala on kehityspäällikkö ja uravalmentaja Suomen Ekonomeissa. Hän kertoo, että Suomen Ekonomit aloitti pohdinnan Nextmilen kanssa, olisiko jäsenistön kannalta hyvä idea käsitellä eläkkeelle siirtymisen kysymyksiä järjestelmällisen hankkeen kautta. Ekonomeissa...

lue lisää
Virtaa urapolulle!

Virtaa urapolulle!

Päivi Poutanen työskentelee Aquaflow-yhtiössä talousjohtajana ja vastaa myös henkilöstöasioista. Aquaflow on kokoaan suurempi osaaja alallaan. Se on markkinajohtaja maailmalla sellu- ja paperitehtaiden vedenkäsittelylaitteissa ja -prosesseissa. Globaalin sellu- ja...

lue lisää