50+ TYÖNTEKIJÖIDEN ASEMA JA TYÖURANHALLINTA MEILLÄ JA MUUALLA – LUPAAVIA KÄYTÄNTÖJÄ TYÖPAIKOILLE – 20.3.2024

Yhteiskuntamme ikääntyy ja työvoimapula koettelee yhä useammalla alalla. Mutta mikä on tilanne muualla Euroopassa?

Webinaarimme ”50+ työntekijöiden asema ja työuranhallinta meillä ja muualla – lupaavia käytäntöjä työpaikoille” toi tähän esimerkkejä useista muista Euroopan maista. 

Webinaarikeskustelun pohjana oli Silver Grow –projektin kartoitukset ja kokemukset. ”Silver Grow –uraohjausta ja digitaalista koulutusta yritysten 50+-työntekijöille” on EU-projekti, jonka partnereina ovat Suomi, Saksa, Slovenia, Bulgaria ja Puola. Lue lisää: www.silvergrow.eu

Tässä webinaarissa kerrottiin tuloksia kartoituksesta, jossa projektin osallistujamaissa haastateltiin eri toimialoilla työskenteleviä 50+ työntekijöitä ja johtajia (erityisesti HR -johtajia). Haastattelut sisälsivät seuraavat teemat: yrityskulttuuri, johtajuus, HR-johtaminen, digitaalinen muutos, työn organisointi, terveys ja tiedon siirto. Lisäksi kerrottiin lupaavista käytännöistä aktiivisen ikääntymisen tukemiseksi. Esimerkkinä Savon Yrittäjien hanke ”Digistä voimaa työuran jatkoon”.

Webinaarin puhujina toimivat Timo Spangar, Anita Keskinen, Marketta Rantama ja Antti Harjuoja.

Webinaarin järjestävät: Silver Grow – uraohjausta ja digitaalista koulutusta yritysten 50+-työntekijöille Erasmus -Projekti yhteistyössä Spangar Negotiations, Nextmile Oy:n ja Tmi Marketta Rantaman kanssa.

Webinaarin puheenvuorot löytyvät tallenteina tästä 👇🏻

Timo Spangar, Silver Grow, esittely

Timo Spangar, Silver Grow, Tools

Anita Keskinen, Silver Grow

Marketta Rantama