Useissa yrityksissä mietityttää eläkeikää lähestyvät työntekijät. Osaajista halutaan pitää kiinni, mutta haluaako osaajat jatkaa? Missä vaiheessa keskustelu kannattaa avata ja miten se tehdään?

Avoin keskusteluyhteys on äärimmäisen tärkeää kaikille osapuolille työyhteisössä. Etenkin uran loppuvaiheessa olevien kanssa korostuu tarve arvostavaan keskusteluyhteyteen. Kun lähestyvään elämänmuutokseen liittyvät keskustelut aloitetaan ajoissa, ymmärretään kuinka hyvin uran loppuvaihetta koskevat toiveet ja tavoitteet kohtaavat konkarityöntekijän ja työnantajan välillä.

On tärkeää saada selville konkarin omat toiveet viimeisille työvuosille ja jopa sen jälkeen. Voi tulla yllärinä, jos henkilö olisikin kiinnostunut jatkamaan nykyisessä tai jopa toisessa tehtävässä eläköitymisen jälkeen joustavin työaikaratkaisuin.

 

Johtoa ja esihenkilöitä aidosti mietityttää, että mikä on tärkeää konkarityöntekijöiden johtamisessa.

Ehkä koko johtamiskulttuuri edellyttäisi muutosta. Se että työntekijöistä aidosti välitettäisiin ja heitä arvostettaisiin ja se myös näytettäisiin. Esimiehillä on keskimäärin näissä kummassakin isoja puutteita, koska niihin ei ole kiinnitetty huomiota eikä niitä ole harjoiteltu. Teeskentely ja juhlapuheet eivät vakuuta ketään.

 

Miten pystymme vaikuttamaan työurien jatkumiseen yli eläkeiän? Työuran ’viimeistä vitosta’ varjostaa epävarmuus ja epätietoisuus. Uran loppuvaiheessa piilevää potentiaalia ei osata vielä kunnolla hyödyntää. Mutta miten se tehdään?

Tule mukaan Nextmilen ja Työeläkeyhtiö Varman yhteiswebinaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan konkreettisista esimerkeistä, miten työuran loppuvuosia johdetaan paremmin ja miten yrityskulttuurista kehitetään konkarimyönteisempää. Puheenvuoroissa käy ilmi, miten työuran loppuvaiheesta otetaan aktiivinen ote ja miten konkarikulttuuria kehittämällä saadaan selkeitä liiketoimintahyötyjä. Tarjoilemme myös konkreettisia vaihtoehtoja työuran jatkamiseen joustavasti yli eläkeiän. Proaktiivinen ote on tie menestykseen!

Lue lisää ja ilmoittaudu webinaariin KLIKKAA TÄSTÄ

Jos organisaatiossa ei ole arvostavaa konkarikulttuuria ja käytäntöjä sekä toimintamalleja voi eläköitymisestä puhuminen tuntua vaikealta sekä esimiehelle, että konkarille.