Tuore Ylen uutinen kertoo:
Joustava eläkeikä ei toiminut Suomessa, kertoo tuore tutkimus – tarkoitus oli nostaa eläkeikää, mutta se vain laski

Vuoden 2005 eläkeuudistuksen tavoitteet jäivät laajasti toteutumatta. Joustava työssä jatkaminen 68-vuotiaaksi toteutui vain hyvin harvoin ja uudeksi normieläkeiäksi tuli uusi alaikäraja 63 vuotta.

Eläkeiän nostaminen on tärkeä talouspoliittinen tavoite, sillä väestö ikääntyy vauhdilla, eliniän odote nousee ja näin ollen eläkkeellä ollaan aiempaa pidempään.

 

Yhteiskunnallisesti ja yritysten kannalta tärkeää

Väestön ikärakenne muuttuu ratkaisevasti ikääntymisen myötä, ja kilpailu osaajista kovenee. Siksi myös yritysten kannalta oleellista on saada eläkeikää lähestyvien työntekijöiden osaaminen hyödynnetyksi mahdollisimman pitkään. Keskustelu eläkkeelle siirtymisen ajankohdasta ja tavasta on silloin tärkeä avaus. Näin konkari kokee olevansa arvokas osa työyhteisöä loppuun asti.

Vanha ajatus siitä, että eläkkeelle siirtyminen olisi kuilu, joka leikkaa ihmiset pois työelämästä, ei ole nykypäivää. Kokeneiden työntekijöiden motivaatiota voidaan monin tavoin vahvistaa. Mitä he tahtovat työelämältä eläkeiän lähestyessä? Miten heitä voidaan tukea?

 

Ikäjohtaminen kilpailuetuna

Ikäjohtaminen tarkoittaa kaikenikäisten erityistarpeiden ja vahvuuksien huomioon ottamista henkilöstövoimavarojen johtamisessa. Oppaassamme esitetään keinoja varttuneiden työntekijöiden vahvuuksien tunnistamiseksi ja heidän työuransa tukemiseksi. Tavoitteena on konkareiden erityisosaamisen hyödyntäminen.

Tarjolla on monipuolisia kehityksen avaimia, joista hyötyvät kaikki. On aika tehdä uudet mahdollisuudet näkyviksi sekä työnantajille että työntekijöille.

 

Konkarijohtamisen ABC

Oppaamme tarjoaa vastauksia konkarijohtamisen keskeisiin kysymyksiin:

  • Miten ja milloin otamme eläköitymisen puheeksi konkarin kanssa?
  • Kuinka osoitamme arvostusta konkareille?
  • Miten varmistamme konkareiden työkyvyn ja motivaation työuran loppuun asti?
  • Mistä tiedämme kuinka moni konkareista haluaa jäädä eläkkeelle kun eläkeikä tulee täyteen?
  • Kuinka hyödynnämme konkariosaajia joustavasti eläkkeeltä?
  • Kuinka konkarien osaaminen siirretään yrityksen käytettäväksi jatkossakin?

Suhteessa hyötyihin oppaassamme esitellyt tulevaisuustoimenpiteet ovat hyvin kustannustehokkaita. Investoinnit ovat keveitä ja skaalautuvia. Oppaamme julkistetaan kesäkuun aikana, mikäli haluat sen jo ennen julkistamista, ole yhteydessä antti (a) nextmile.fi.

Ota yhteyttä, jutellaan lisää: varaa aika

Lue lisää: blogi