Viime viikon Nordic Business Forumin anti sai pohtimaan asioita. Jälleen kerran erinomaisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja sekä uusia tuttavuuksia Brella-pöytien ääressä.

Elämme ja kehitämme liiketoimintaa keskellä voimistuvaa muutosta ja kaaostakin. Tulevaisuuden työ on jatkuvasti esillä. Erityisesti, mitä se on ja miten jatkossa houkutellaan talentteja. Nuorempi sukupolvi näkee yhä useammin työnteon elämän mahdollistajana, ja 3-4 päivän työviikot ovat jo aika tyypillisiä monille.

Yhteiskuntien ikääntymisestäkin on riittänyt puhetta globaalilla tasolla jo vuosia. Toimeen tarttuminen ja asioiden konkreettinen edistäminen vaikuttaa elävän kaukana puheista.

NBF:ssakin ikääntyviin talentteihin eli konkarikohderyhmään viitattiin vain viimeisen puhujan, Joseph Stiglitzin toteamana: I don’t see it (ageing population) as a problem. Older people can be productive.” Tämä ei ole paljon, kun sitä peilaa kasvavaan ilmiöön ja ongelmaankin.

Vain harva siis toistaiseksi puhuu tulevaisuuden työhön liittyvästä talenttiryhmästä, joka on erittäin motivoitunut, joustava ja tuottava – eläkkeelle siirtyvistä tai siirtyneistä konkareista. Heistä, jotka ovat kiinnostuneita tekemään töitä, vaikka heidän ei ole enää pakko. He eivät taiteile enää ruuhkavuosissa. He eivät taistele organisaatiossa nuorempien kanssa positioista. He keskittyvät auttamaan ja jakamaan arvokasta kokemustaan ja ovat asiantuntemuksessaan usein ainutlaatuisia.

Konkaritalentteihin panostaminen osana muuta tiimiä on askel tulevaisuuteen lähes jokaisessa yrityksessä – tänään!

Joko teillä on konkaritalenttipooli käytettävissä? Jos ei ole, me voimme auttaa.

 

Ota yhteyttä, jutellaan lisää: varaa aika