Perheemme tahtoo matkustaa parin vuoden sisällä Las Vegasiin. Tahdon matkakassamme olevan riittävä, jotta ison meren takana ei tarvitse pihistellä, vaan voimme tehdä ja kokea sen mitä haluamme. Tätä suunnitelmaa varten olemme säästäneet jo jonkin aikaa.

Matkasta ja siihen säästämisestä puhutaan usein myös lasten kanssa. Mietimme mitä kaikkea voimme sitten Amerikassa tehdä. Tästä on tehty jopa yhteinen leikki: lapset pakkaavat matkalaukut ja minä toimin välillä lentokenttävirkailijana, välillä hotellin työntekijänä. Moni turha ostos jää tekemättä kun selitän lapsille että hetken huvi tai tilpehööri on pois matkakassasta. Säästämme mieheni kanssa kuukausittain rahastoon sekä yhteiselle tilille.

Moni iso hankinta tulee kokonaisuutena edullisemmaksi, kun siihen varautuu etukäteen säästämällä. Jos esimerkiksi huonekaluja ja matkoja rahoittaa kulutusluotolla tai luottokortilla, nousee kokonaiskustannus korkojen ja kulujen vuoksi merkittävästi. Matkaa on mukavampi muistella, kun ei tarvitse maksaa laskuja jälkikäteen.  

 

Alla Säästöpankin vinkkejä, miten onnistut säästämisessä paremmin.

 1. Älä lykkää säästämisen aloittamista.
 2. Älä laita kaikkia rahojasi samaan säästömuotoon tai säästökohteeseen – hajauta.
 3. Säästä suunnitelmallisesti.
 4. Hajauta säästämistä ja sijoittamista myös ajallisesti.
 5. Ota huomioon säästämiseen liittyvät verotusasiat.
 6. Ota huomioon säästöjen ja sijoitusten likviditeetti eli kuinka nopeasti ne voidaan muuttaa rahaksi.
 7. Muista, että osakesijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä.
 8. Seuraa sijoitusmarkkinoiden kehitystä.
 9. Tunnista omat heikkoutesi säästäjänä.
 10. Älä tee hätiköityjä päätöksiä, kun kurssit nousevat tai laskevat. Vältä joukkohysteriaa.

Tahdo enemmän elämältäsi ja pankkisuhteeltasi ja aloita vaurastuminen jo tänään. Nooa Säästöpankki on urbaani kyläpankki, joka tarjoaa rehtiä ja ketterää palvelua pääkaupunkiseutulaisille. Ota yhteyttä ja kysy neuvoa!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan mm. Nooa Säästöpankin tarjoamista suosituksista ja asiakaseduista. 

 

Varaa aika maksuttomaan oman talouden tuokioon

Säästöpankin Oman Talouden Tuokio on mukava keskusteluhetki, jossa juttelemme sinun talouteesi liittyvistä haaveista, tarpeista ja mahdollisuuksista. Yhdessä keskustellen löydämme sinun elämääsi sopivan kokonaisuuden, jossa menot ja tulot kohtaavat. Ja tilaa jää myös elämästä nauttimiseen. Saatat yllättyä, mihin rahasi huolella suunnitellen riittävät. Jätä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen niin olemme Sinuun yhteydessä ja jutellaan lisää.

  * Annettua yhteystietoa käytetään vain Nooa Säästöpankin asiantuntijan toimesta ajanvaraamista varten. Nextmilen lähettämistä tiedoista ei tallenneta erillistä asiakasrekisteriä.