Konkari 2020 -tutkimus

Tutkimus selvittää työelämässä olevien yli 55-vuotiaiden näkemyksiä ja toiveita työssäkäyntiä kohtaan ennen eläkeikää ja eläkkeelle jäännin jälkeen.

Tutkimuksessa selvitetään myös esimiesten suhtautumista eläkeikää lähestyvien työntekoon ja rooliin työnyhteisön jäsenenä sekä nuorempien työntekijöiden asenteita ja odotuksia suhteessa vanhempiin kollegoihin.

Tutkimus toteutetaan yhteistyössä tutkimusyritys Corefinerin kanssa ja tutkimukseen osallistuu yli 2 000 vastaajaa. Tutkimuksen kenttävaihe suoritetaan maaliskuun aikana ja tulokset raportoidaan mukana oleville kumppaneille kevään aikana. Julkistamme tutkimuksen löydöksiä myöhemmin kevään aikana.

 

#Konkari2020 #Nextmile

TOIVEET

Selvitämme miten työrooli ja -tehtävät vastaavat konkareiden työuran loppuvaiheessa olevien tarpeisiin ja toiveisiin paremmin.

ODOTUKSET

Selvitämme konkareiden odotukset eläkeaikaa ja mahdollista eläkkeellä työskentelyä kohtaan.

ASENTEET

Selvitämme esimiesten ja nuorempien työntekijöiden asenteet ja suhtautumisen konkareihin.
Konkari 2020 -tutkimuksessa mukana mm.

Suomessa väestö ikääntyy ja huoltosuhde heikkenee. Hallitus kamppailee työllisyysasteen kanssa.

Eläkeikäisten työnteko on Suomessa lisääntynyt, mutta yhä vähäistä verrattuna esim. Ruotsiin.

Ikääntyvien työnteosta hyötyvät he itse (kokonaisvaltainen terveys) ja yhteiskunta.

Kiinnostuitko?

Käymme esittelemässä tutkimuksen löydöksiä työpaikoilla loppukeväästä ja syksyllä 2020, jos kiinnostuit jätä yhteystietosi tähän.

YHTEYSHENKILÖT:
Antti Harjuoja: antti.harjuoja@nextmile.fi
Virpi Takala: virpi.takala@nextmile.fi
Selvitämme sen mitä emme tiedä #Konkari2020

Selvitämme sen mitä emme tiedä #Konkari2020

”Usein keskitytään vain siihen, että kerrotaan eläkeikää lähestyville eläkekertymästä tai milloin eläkkeelle on mahdollista siirtyä, mutta henkinen puoli jää keskustelematta.”   Olemme työskennelleet nyt muutaman vuoden työelämän konkareiden parissa ja ymmärrämme...

lue lisää
Hei yrittäjä, häämöttääkö eläke?

Hei yrittäjä, häämöttääkö eläke?

”Eläkkeelle pitäisi jäädä, mutta kukahan tätä firmaa jatkaisi?” Tämä on ajatus monen yrittäjän mielessä.  Valtakunnallinen Omistajanvaihdosbarometri 2018 kertoo, että Suomessa on lähes 50.000 yritystä, joiden omistaja on jäämässä eläkkeelle seuraavan 10 vuoden aikana....

lue lisää
Palvele minua

Palvele minua

Eläköitymisen paremmasta haltuunotosta ja hallinnasta viimeisten työvuosien aikana puhutaan paljon. Sekä eläkkeelle siirtyvän henkilön että työnantajan näkökulmat tulee huomioida parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Mutta onko omissa työtehtävissä...

lue lisää