Tarina 1

”Olen ollut lähes koko työikäni tämän saman yrityksen palveluksessa, noh tai ainakin samalla toimialalla. Eipä tässä valittamista, vaikka kyllä minä joskus unelmoin muunkinlaisesta työstä. Mutta ei minussa ollut riittävästi potkua tekemään mitään suuria siirtoja – ehkä omanarvontunto on aina ollut minusta kadoksissa.

Teen työtä kyllä ihan mielelläni, venynkin tarvittaessa. Tämä työ sinällään on aika yksitoikkoista ja yksinäistäkin, mutta välillä tulee ruuhkaa. Nämä nuoremmat työkaverit meillä ovat jääneet vähän kaukaisiksi, eikä arjessa ole meitä oikein mikään yhdistänyt. Meillä ei juuri henkilöstöä kehitetä tai kouluteta ja ne tyky -päivätkin ovat joskus tuntuneet vähän päälle liimatuilta.

En valita, enkä paljon muutenkaan juttele. Tulen aamuisin ja lähden illalla. Kotona en töitä tee ja pyrin tietoisesti välttämään työn ajattelemistakin. Hoitelen puutarhaa ja käyn koiran kanssa kävelyllä.

Esimies piti puhuttelun viime viikolla: on aika pohtia eläkkeelle siirtymistä. Kuulemma pidettäisiin yhteinen kahvihetki hänen kanssaan, ennen kuin lähden.”

Tarina 2

Kylläpä vuodet vierii! Ja aikahan lentää siivillä, kun on kivaa: ihan ihmeellistä miten näin elämän ehtoopuolellakin vielä jaksaa innostua kaikenlaisesta. Totta puhuen entistä enemmänkin. Taas käytiin firman porukoiden kanssa syömässä ulkona ja kyllähän se ilta siinä venähti – ja poskilihakset. Niin naurettiin yhdessä.

Olen suunnitellut jo jonkun aikaa tulevia vuosiani: minua kuumottelee ajatus omasta yrityksestä! Olen pohtinut, että voisin jatkaa tällä samalla alalla, kun olen tässä jo niin todella hyvä ja aion ottaa asian puheeksi esimiehen kanssa ensi viikolla. Olisi hienoa, jos saisin tästä firmasta ihan ensimmäisen asiakkaani. Se olisi upea referenssikin, kun alkaisin markkinoida näitä asiantuntijapalveluitani. No ooh, kuulostaapa hienolta, ihan poskia punottaa. Oikeastihan tämä työ ei ole sinällään vaikeaa, mutta kyllä se vaatii kaltaistani tarkkuutta arvostavaa henkilöä. Tehdään priimaa kun kerran tehdään, ja asiakkaat kiittää.

Ollaan myös osaston nuorten kanssa käynnistetty ns. mestarilounaat! Haloo – ei ollut minun keksintöjä tuo nimi, vaan ne junnut minua mestariksi kutsuvat. Ja pomo myös. Ollaan sovittu, että syödään kerran viikossa yhteinen lounas ja kertoilen työstäni, kyselevätkin kaikenlaista. Sanoivat että oppivat näin enemmän kuin kursseilla. Sopii minulle!”

Nämä kuvitteelliset tarinat ovat yhden ja saman henkilön vaihtoehtoisia tarinoita. Työllä on iso merkitys elämässämme ja esimiestyö ratkaisevassa roolissa. Mietipä sitä!

Tiedätkö millaisia tarinoita teidän työyhteisössä syntyy? Jos tarvitset apua nykyisten tarinoiden tunnistamisessa ja uusien luomisessa, olethan yhteydessä joko jättämällä yhteystietosi alle 👇 tai olemalla suoraan yhteydessä Anttiin: antti@nextmile.fi tai 050-5714011.

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja mm.Tarjan uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä aiheista haluaisit lukea seuraavaksi?