Nextmile järjesti 1.12. HENRY ry:n puitteissa webinaarin aiheenaan Joustava eläköityminen kilpailuetuna. Linjoille saapui kymmeniä aiheesta kiinnostuneita keskustelijoita.

Nextmilen perustaja ja toimitusjohtaja Antti Harjuoja avasi webinaarin luomalla ison kuvan eläköityvästä maailmasta ja siitä, miten konkareissa oleva hyödyntämätön potentiaali on työvoimapulan maailmassa aiempaakin ajankohtaisempaa. Sekä työnantajan että työntekijöiden puolelta on molemminpuolinen etu, että kummankin osapuolen tahtotila nostetaan ajoissa esiin, jolloin päästään luomaan parempia ja kestävämpiä ratkaisuja. Nextmilen Elämänvaihepalvelu tarjoaa työuran loppuvaiheeseen selkeän, helpommin johdettavan prosessin.

SOK:n henkilöstötoimintojen johtaja Nina Meincke kertoi S-ryhmän senioripolusta ja yhteistyöstä Nextmilen kanssa. Konsernissa oli havahduttu siihen, että nuoriin työntekijöihin oli luonnostaan kiinnitetty huomiota, koska he edustavat isoa osaa työväestä. Nyt oli otettu askel huomioida myös uransa loppupuolella olevia ja järjestää heille tukea työssä jaksamiseen. Osana Nextmilen pilottia työntekijät olivat kokeneet hyväksi saadessaan pohtia uransa loppuvaiheen vaihtoehtoja, ja samalla yritys oli saanut arvokasta tietoa työntekijöiden mietteistä.

Entinen Finnairin ja VR:n johtoryhmäläinen ja nykyinen eläkeläinen ja liikkeenjohdon konsultti Kimmo Soini toi puheenvuorossaan esiin sen, että on paljon konkariasiantuntijoita, joilla on paljon annettavaa, koska ”he ovat ehtineet nähdä niin paljon virheitä ja tehdä niitä itsekin”. Täten kokemusosaaminen on huipussaan. Lisäksi Kimmo korosti, ettei asioita kannata tehdä pelkät euron kuvat silmissä – se ei palvele kenenkään etua.

Ansiokkaan ja välillä vilkkaankin keskustelun avainsanoiksi nousivat ennakointi ja arvostus. Kun ”viimeinen viitonen” otetaan ajoissa haltuun, niihin liittyvät ratkaisutkin ovat parempia. Ja mikä parasta: ennen kuin asioista tulee ongelmia. Uransa loppuvaiheessa olevien työntekijöiden arvostus on kiitos jo tähän asti hyvin tehdystä työstä. Samalla kannustus pohtia vaihtoehtoja jatkaa hyvää elämää eläköitymisen molemmin puolin. Siitä syntyvä hyvä mieli vahvistaa motivaatiota uran loppuun asti.

Tutustu webinaarisisältöihin: KLIKKAA TÄSTÄ