Meillä ja monessa verrokkimaassa väestöpyramidi horjuu, huoltosuhde on hälyttävä, ja sen kuuluisan jonkun pitäisi maksaa palkkojen veroilla ikääntyvien terveys-  ja hoivapalvelut. Ei näytä hyvältä. Yhdeksi ratkaisuksi esitetään ammattitaitoisten maahanmuuton kiihdyttämistä.

Valtavan yhteiskunnallisen ongelman voi kääntää toisin. Entä jos me ikääntyvät (me kaikki vanhenemme) olisimme paremmassa iskussa eläkeikää lähestyessämme? Ja jos yhä suurempi osa meistä haluaisi & pystyisi työskentelemään vielä eläkkeellä. Parannetaan työkykyä ja pidennetään työntekomahdollisuuksia – niiden jotka sitä haluavat, ei pakottamalla.

Itse haaveilin parikymppisenä ”eläkkeelle 40-v.”; mutta se oli silloista höperöä hybristä, nykyään ajattelen että miksi lopettaa merkityksellisen työn tekemistä niin kauan kuin on annettavaa ja ammennettavaa.

Ja hei: tutkimuksemme mukaan (n = 5.945) jo lähes 40 % haluaisi jatkaa työuraansa kokopäiväisesti, osa-aikaisesti tai projekteja/keikkoja tehden eläkeiässäkin!

Tämä 40 % kohtaa kaksi haastetta. Pitää löytää ne työllistäjät. Ja punkea siinä samalla läpi ikäsyrjinnän muurista.

Olemme Nextmilellä kehittäneet hyvinvoinnin ja muutoksen hanskaamiseen pätevää verkkovalmennusta, ja avaamme pian palvelun jolla matchaamme konkaritekijät ja ennakkoluulottomat organisaatiot joissa tarvitaan päteviä kokeneita tekijöitä. Konkariosaamista saatavilla projekteihin!

Iloksemme olemme huomanneet, että näitä ennakkoluulottomia ja fiksusti kokeneisiin konkareihin suhtautuvia organisaatioita ja päättäjiä on, ja niiden määrä on kasvussa.
Konkareissa on kokemusta, osaamista ja asennetta.