Työnantajalle

Eläköityminen on erittäin henkilökohtainen prosessi

Pelko ja epävarmuus lähestyvästä eläkeajasta näkyy useissa yli 55-vuotiaissa työntekijöissä työtehon laskuna, kun niin kutsuttu ”henkinen käsijarru” on vedetty päälle. Kun näitä pelkoja ja epävarmuustekijöitä käsitellään etukäteen, keventää se henkistä taakkaa ja seurauksena on ”käsijarrun” vapautuminen ja energian vapautuminen työn tekemiseen.

Nextmile auttaa organisaatioita käsittelemään näitä tilanteita paremmin, jotta jokainen työntekijä voi keskittyä mielekkääseen tekemiseen koko työuran ajan. Kun tulevaisuus ei enää pelota ja tuleva eläkeaika näyttää selkeältä, seurauksena on kasvanut hallinnan tunne, joka näkyy uutena motivaationa työssä. Ohjattu henkinen prosessi omien arvojen, työn merkityksen ja työhön jätetyn jalanjäljen äärelle auttaa tämän vaiheen tilinpäätöstä ja tuo uudenlaisen kokemuksen työn merkityksellisyydestä ja arvosta. Hyvin usein voi lopputuloksena olla molempia palveleva halu jatkaa työuraa joustavilla ratkaisuilla, kuten esimerkiksi osa-aikaisella työskentelyllä.

Eläkkeelle jääminen on yksi elämän suurimmista muutoksista

Liian moni kokee kohtaavansa uuden elämänvaiheen yksin.

”Eläkkeelle jääminen on niin suuri elämänmuutos,  että se ravistelee koko identiteettiä.  Uusiksi menevät ajankäyttö ja ihmissuhteet,  jopa liikkuminen paikasta toiseen, kun jokapäiväiset  työmatkat jäävät pois. Myös rahankäyttö vaatii uudenlaista tarkkuutta, sillä eläkkeellä tulot väkisinkin putoavat.”

Nextmile auttaa uuteen elämänvaiheeseen valmistautumisessa. Näin energiaa vapautuu murehtimisen sijaan työssä jaksamiseen ja motivoituneena pysymiseen työuran viimeisinäkin vuosina.

Miten mukaan?

Liity Nextmile Facebook -ryhmään tai postituslistallemme.

Kysy tarkemmin yrityksille tarjolla olevista kokonaisuuksista:

Antti Harjuoja
antti@nextmile.fi
050-5714011

Konkariohjeman rakentaminen

Nextmile auttaa työnantajia yritykseen ja toimialaan sopivan konkariohjelman rakentamisessa ja toteuttamisessa. Ohjelma tukee työssä jaksamista ja motivaatiota työuran loppuun asti. Osalle konkareista se tarkoittaa myös työntekemisen jatkamista eläkeajalla.
Ole yhteydessä Anttiin: antti@nextmile.fi, 0505714011.

Kuuntele ja ymmärrä työntekijän tunnetiloja

Eläkeikään valmistautuminen voi vaikuttaa työntekijän motivaatioon ja sitoutumiseen. On melko tavallista, että aiheesta ei edes uskalleta puhua työpaikalla, vaikka molemmilla osapuolilla voisi olla vielä intressejä jatkaa myös työnteon merkeissä. Toisaalta, miten voisitte tukea työntekijää siirtymään johonkin toiseen tehtävään vaikkapa osa-aikaisena, kun eläkeikä alkaa lähestyä.

Siirtyminen ei tarvitse olla valtava pudotus, vaan työnantaja voi omalla toiminnallaan tukea ja auttaa. Miten teidän organisaatiossanne suhtaudutaan ikääntyviin työntekijöihin? Onko käytössänne työntekijän tarpeita tukeva prosessi joka auttaa myös koko organisaatiota hyödyntämään hänen työurallaan kerääntynyttä osaamistaan?

Nextmile on vastaus tähän kaikkeen.

 

Millainen on yrityksesi ”seniorikulttuuri”?

Keskustellaanko eläköitymisestä ja eläkesuunnitelmista avoimesti? Kokevatko yrityksesi seniorityöntekijät arvostusta tekemälleen työlle? Selvitämme nämä ja monia muita tärkeitä elementtejä ja teemme suosituksen kehitystoimenpiteistä.

Viiden arkipäivän aikana toteutettu nykytila-analyysi investoinnilla 950 € +alv.

Kysy lisää: Antti Harjuoja, 050 571 4011, antti@nextmile.fi

Löytyykö elämäntyölleni jatkajaa?

Entistä useampi yrittäjä joutuu pohtimaan eläkkeelle jäämisen yhteydessä, että löytyykö omalle, kallisarvoiselle elämäntyölle jatkajaa. Paljonko täytyy varata aikaa soihdun eteenpäin siirtämiseen?

Nextmile haluaa olla auttamassa tässä muutostilanteessa. Yhdistämme yrittäjiä toisiinsa ja tuomme asiantuntijuutta ja sisältöä sukupolvenvaihdokseen liittyvistä teemoista.

Jos oma jaksaminen mietityttää tai haluat kuulla lisää vaikkapa perintöön liittyvistä asioista, Nextmile on oikea verkosto juuri sinulle.

Kysy tarkemmin yrittäjille tarjolla olevista palveluista:

Antti Harjuoja
antti@nextmile.fi
050-5714011

HENRY ry blogi: Älä hukkaa eläkkeelle siirtyvää

Työntekijän jäädessä eläkkeelle menetetään paljon osaamista ja kokemusta. Eläkkeelle siirrytään työvuosien huippuunsa virittelemänä, ja tästä huolimatta eläkeikään suhtaudutaan maalina, johon työelämä päättyy. Pahimmillaan eläkeiän lähestyessä aloitetaan ikään kuin...

lue lisää

”Hanke onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti”

Lanseerasimme Nextmile-ohjelman ensimmäisen version vuoden 2018 alussa ja siitä lähtien olemme kehittäneet sitä asiakkaidemme kanssa eteenpäin. Kohderyhmämme on työelämän kokeneet konkarit eli eläkeaikaa lähestyvät työntekijät. Ja ratkaistava ongelma? Suuri osa...

lue lisää

Hei yrittäjä, häämöttääkö eläke?

”Eläkkeelle pitäisi jäädä, mutta kukahan tätä firmaa jatkaisi?” Tämä on ajatus monen yrittäjän mielessä.  Valtakunnallinen Omistajanvaihdosbarometri 2018 kertoo, että Suomessa on lähes 50.000 yritystä, joiden omistaja on jäämässä eläkkeelle seuraavan 10 vuoden aikana....

lue lisää