Vastuullinen työnantaja

Konkareihin kannattaa panostaa!

Eläkkeelle jääminen on työelämän suurin muutos

Pelko ja epävarmuus lähestyvästä eläkeajasta näkyy useissa yli 55-vuotiaissa työntekijöissä työtehon laskuna, kun niin kutsuttu ”henkinen käsijarru” on vedetty päälle. Kun näitä pelkoja ja epävarmuustekijöitä käsitellään etukäteen, keventää se henkistä taakkaa ja seurauksena on ”käsijarrun” vapautuminen ja energian vapautuminen työn tekemiseen.

Nextmile auttaa organisaatioita käsittelemään näitä tilanteita paremmin, jotta jokainen työntekijä voi keskittyä mielekkääseen tekemiseen koko työuran ajan. Kun tulevaisuus ei enää pelota ja tuleva eläkeaika näyttää selkeältä, seurauksena on kasvanut hallinnan tunne, joka näkyy uutena motivaationa työssä. Ohjattu henkinen prosessi omien arvojen, työn merkityksen ja työhön jätetyn jalanjäljen äärelle auttaa tämän vaiheen tilinpäätöstä ja tuo uudenlaisen kokemuksen työn merkityksellisyydestä ja arvosta. Hyvin usein voi lopputuloksena olla molempia palveleva halu jatkaa työuraa joustavilla ratkaisuilla, kuten esimerkiksi osa-aikaisella työskentelyllä.

Nextmile auttaa uuteen elämänvaiheeseen valmistautumisessa. Näin energiaa vapautuu murehtimisen sijaan työssä jaksamiseen ja motivoituneena pysymiseen työuran viimeisinäkin vuosina.

”Nextmile-konsepti on erittäin käyttökelpoinen ja suositeltava kaikkiin yrityksiin suomalaisessa työelämässä. Usein keskitytään vain siihen, että kerrotaan eläkeikää lähestyville eläkekertymästä tai milloin eläkkeelle on mahdollista siirtyä, mutta henkinen puoli jää keskustelematta. Nextmile-konsepti herättää eläkeikää lähestyvät henkilöt kaikista niistä asioista, joita on hyvä miettiä hyvissä ajoin ennen eläköitymistä ja asioista joille on mahdollista tehdä vielä jotain ennen sitä.”
– Asiakkaan talousjohtaja

Panostamalla työelämän konkareihin varmistat, että konkareiden:

  • Hyvää suorituskykyä ylläpidetään työuran loppuun asti
  • Henkistä ja fyysistä hyvinvointia ylläpidetään ja parannetaan.
  • Innostusta, motivaatiota ja oppimiskykyä tuetaan työuran loppuun asti
  • Arvokas kokemus ja osaaminen tunnistetaan ja sen jakamista tuetaan.
  • Siirtyminen eläkkeelle hyvän työuran päätteeksi on sujuva ja mielekäs.
  • On motivaatio toimia työnantajan ’brändilähettiläänä’ työuran jälkeen.

Palvelumme työnantajille

Puheenvuoro

30-60min mittainen herättelevä puheenvuoron yrityksenne konkari-työntekijöille.

 

Alk. 500 €

Konkarihautomo™️

30-60 min mittainen informatiivinen tilaisuus joustavista tavoista jatkaa työuraa. Tutustu Nextmile:Work -palveluumme.

 

Alk. 900 € Nyt 0 €

Konkari-ohjelma

Toteutamme konkari-ryhmällenne (min. 4 henkilöä) kehitysohjelman, joka koostuu verkko-ohjelmasta, työkirjasta ja/tai ryhmävalmennuksista.

 

Alk. 3 500 €

Tutkimus

Tutkimme konkari-kulttuurinne tilan ja benchmarkkaamme kansalliseen tutkimukseen. Tutustu Konkari 2020 -tutkimukseen.

 

Alk. 3 900 €

Esimiestyö

Toteutamme tarpeidenne mukaisen esimiestyön kehittämisohjelman yksittäisistä toimenpiteistä pidempiin ohjelmiin.

 

Alk. 2 500 €

Konsultointi

Autamme teitä kehittämään yritystason konkari-ohjelman, johon voi hakea ISO-standardin. Kansainvälinen ageing workforce standardi lanseerataan vuodenvaihteessa 2020-2021.

 

Alk. 5 500 €

Olen kiinnostunut

Valitse yksi tai useampi

Hanke onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti. Kaikki osallistujat kokivat projektin hyödylliseksi ja toivovat vastaavaa projektia seuraaville eläkeikää lähestyville kollegoilleen. Työnantajaa kiiteltiin projektin läpiviennistä, koska se osoittaa että työnantaja arvostaa pitkän työuran tehneitä työntekijöitään ja haluaa panostaa heidän hyvinvointiinsa myös viimeisinä työvuosina. Vaikutukset näkyivät välittömästi projektiin osallistuneiden henkilöiden vieläkin parempana motivaationa, sekä osaamisen siirron suunnittelemisen käynnistymisenä.”
– Asiakkaan HR
HENRY ry blogi: Älä hukkaa eläkkeelle siirtyvää

HENRY ry blogi: Älä hukkaa eläkkeelle siirtyvää

Työntekijän jäädessä eläkkeelle menetetään paljon osaamista ja kokemusta. Eläkkeelle siirrytään työvuosien huippuunsa virittelemänä, ja tästä huolimatta eläkeikään suhtaudutaan maalina, johon työelämä päättyy. Pahimmillaan eläkeiän lähestyessä aloitetaan ikään kuin...

lue lisää
”Hanke onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti”

”Hanke onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti”

Lanseerasimme Nextmile-ohjelman ensimmäisen version vuoden 2018 alussa ja siitä lähtien olemme kehittäneet sitä asiakkaidemme kanssa eteenpäin. Kohderyhmämme on työelämän kokeneet konkarit eli eläkeaikaa lähestyvät työntekijät. Ja ratkaistava ongelma? Suuri osa...

lue lisää
Hei yrittäjä, häämöttääkö eläke?

Hei yrittäjä, häämöttääkö eläke?

”Eläkkeelle pitäisi jäädä, mutta kukahan tätä firmaa jatkaisi?” Tämä on ajatus monen yrittäjän mielessä.  Valtakunnallinen Omistajanvaihdosbarometri 2018 kertoo, että Suomessa on lähes 50.000 yritystä, joiden omistaja on jäämässä eläkkeelle seuraavan 10 vuoden aikana....

lue lisää