Olemme käyneet noin 70 maassa. Minulta kysytään usein mikä on paras kohde. Tuohon kysymykseen on mahdotonta vastata, sillä omatkin kriteerini vaihtelevat tilanteen ja tarpeen mukaan. Hieman helpompaa on sanoa, että Thaimaa kuuluu kokemustemme mukaan kolmen parhaan kohteen joukkoon.  Olemme vierailleet Thaimaassa muutaman kerran, mutta vielä on monia mielenkiintoisia paikkoja (lue ”saaria”) näkemättä.

Yksi suosikeistamme on Khao Lak, mikäli etsii upeita ”varpaistelurantoja”,  omaa rauhaa ja hienoja hotelleja. Myös suomalaisomisteinen ”Aava Resort” Khanomissa oli merkittävä löytö tuossa kategoriassa. Similan Islandsin saariryhmä on pieni helmi, kun haluaa kokea jotain erilaista kaunista, kuten turkoosin sinistä puhdasta vettä, hienoja snorklauspaikkoja ja myös varpaistelua, tosin lyhyillä rannoilla.

Olemme ”levottomia matkaajia”. Se tarkoittaa sitä, että olemme mieltyneet kiertomatkoihin eli saarihyppelyihin yms. Ennätys oli, kun asuimme 5 viikon aikana 14:ssä eri hotellissa ja käytimme lähes kaikkia mahdollisia kulkuvälineitä tuona aikana. Mielenkiintoisin (saari)hyppelymme oli Singapore – Krabi – Koh Lanta –  Phi Phi – Phuket.

Thaimaan itäosaa tutkimme yhdellä reissulla suurella mielenkiinnolla ja päädyimme Bangkokista Rayongin eteläpuolelle Laem Mae Phimille saakka. Seuraava kohteemme lieneekin sen eteläpuoliset saaret, joka on vielä käymättä. Samalla voisi käydä vaikka Vietnamissa.

Alla aukeaa linkki kaikkiin Thaimaa-postauksiimme tältä vuosikymmeneltä, joita on paljon. Osa niistä on ”vanhaan hyvään aikaan” tehtyjä pdf-linkkejä, mutta useimmat on tehty suoraan WordPressiin. Sieltä ne aukeavat suoraan ja kuvatkin pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Noiden matkakertomustemme avulla innostunet Thaimaasta, jos se on vielä kokematta. Saat niistä myös hyviä käytännön vinkkejä matkustamiseen yms. liittyen.

Itä-Thaimaan kierros – kelpo paikkojakin löytyy

Teemme kerran vuodessa pidemmän matkan jonnekin vähän kauemmaksi. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Thaimaan itäosa, joka meillä on jäänyt näkemättä. Aloitimme kuukauden kestäneen matkamme Pattayalta, jossa vaimoni sisko puolisonsa kanssa viettää joka talvi 3 kuukautta. Näin heillä on tapahtunut jo yli 10 kertaa. Myös Marjatan velipoika vaimonsa kanssa on mennyt samaan “lankaan” ja käy siellä vuosittain, mutta vain pari kuukautta kerrallaan 🙂 Halusimme kokea tuon ihmemaan, kaikessa rauhassa…

Tästä jutusta käy ilmi, miksi meistä ei tullut Pattayan vakiovieraita ja miksi 3 viikon varaus lyheni kahteen ja mitä tuli tilalle?

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Thaimaan matkakokemusten lukemista.

Matkailuterveisin,
Appa

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?