Islanti, pieni syrjäinen kumppanimme Pohjoismaiden joukossa on helppo ohittaa, kun miettii matkakohteita. Niin mekin olimme tehneet. Kun yhä useampi lähipiiristämme ja tuttavistamme nosti esiin tuon satujen saareksi kutsutun maan, aloimme etsiä lentoja. Ja pitihän sitä päästä katsomaan, millaisista olosuhteista ponnistaa jalkapallojoukkue, johon ei ole ainakaan liikaa tungosta, jos asiaa suhteuttaa lajin harrastajien määrään.  Kansallistuntoa heillä ainakin riittää, kun muistaa MM-kisoissa islantilaisten kannustushuudot , joilla lyötiin vastustajien tajunnat jo ennen ottelun alkua. Pelkäisi sellaista isompikin ihminen 😊

Olimme lukeneet paljon Islannista kertovia matkakertomuksia ja yrittäneet etsiä sopivaa matkustusaikaa. Masentavaltahan se vähän tuntui, kun keskilämpö ei hirveästi vaihtele vuoden ajasta riippumatta. Onneksi heilläkin on kesä, jolloin asteet saattavat ”hellepäivinä” nousta jopa yli 20 asteen.

Tartuimme tuumasta toimeen, ostimme Finnairin lennot, teimme hurjan suunnitelman kiertää saari 1-tietä ympäri neljässä päivässä, vuokrasimme auton ja varasimme majapaikan pariksi yöksi kovan seulonnan jälkeen. Majoitushinnat ovat nimittäin kaksinkertaiset verrattuna esim. Suomeen. Kun kaikki peruuttamaton oli tehty, alkoi odotus ja lisätutustuminen satujen saareen.

Ajattelin ensin kirjoittaa tästä unohtumattomasta matkasta trilogian, mutta eihän se riittänyt. Saarella on niin paljon kaunista, erikoista nähtävää, että tein etelän, idän, pohjoisen matkakertomusten lisäksi vielä länsirintamalta jutun, jossa esittelen kaunista matkareittiä ja Reykjavikin.

ISLANTI – TODELLINEN SATUJEN SAARI

Kesäkuussa 2017 koitti se hetki, että saimme kokea Islannin, jota satujen saareksi kutsutaan. Laskimme, että 4 päivässä ehtisi saada tuntuman ja nähdä oleellisen. Kun lennot oli varattu ja auto vuokrattu, aloimme tutustua tarkemmin maahan lähinnä eri blogikirjoitusten avulla. Niitä tavatessa alkoi tulla tunne, että yritämmekö haukata liian paljon liian lyhyessä ajassa. Yksi öistä oli varattu koilliskulmalta, joten pakkohan se oli kiertää koko saari alkuperäisen suunnitelman mukaan, sillä rahaa ei siitä saisi takaisin. Ja Islannissa on tunnetusti kallista, muukin kuin yöpyminen…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Islannin matkakokemusten lukemista.

Pari lisävinkkiä:

  1. Varaa aikaa saaren kiertämiseen ainakin 5 päivää.
  2. Varaudu siihen, että nähtävää riittää ähkyyn asti. Pysähdyksiin menee aikaa.
  3. Varaudu siihen, että sade ja tuuli voivat yllättää, todella!
  4. Varo, ettet menetä palaa sydämestäsi tuolle saarelle.

Tervemenoa uskomattoman kauniiseen Islantiin!

Matkailuterveisin,
Appa

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?