Eläkkeellä olevan yrittäjänhän tunnistaa siitä, että hän tulee lenkkarit jalassa työpaikalle. Niillä olen sipsutellut jo kuusi vuotta, välillä vähentäen ja taas lisäten työtä. Tokihan mieltä on helpottanut se, etten ajattele enää entisin eläke-käsittein. Pohdin asiaa uutena elämänvaiheena (siis sen jälkeisenä, kun eläkettä alkoi tulemaan tilille).

Tekstiviesti viime syystalvella kertoi, että voisin lopettaa työt Milestonessa, mutta aloittaa uudessa Start-up yrityksessä nimeltä Nextmile. No, lenkkariaika jatkuu. Oma moka, suostuin, koska tuo kyseisen palvelun kehittäminen kiinnosti. Taisi tangeerata tai leikata omaa elämäntilannetta.

Toisaalta olen miettinyt, että pitäisikö edes tämän elämänvaiheen ”töitä” nimittää jollain muulla sanalla: mielenkiintoinen puuhastelu, tosiharrasteet…

Mielenkiintoinen puuhastelu ei ole ainoa ongelmani. Mietin perintöasioita, haluammeko muuttaa pois Suomen kulttuurin kehdosta Ryttylästä, minne muuttaa, mikä ratkaisee paikan ja tilaratkaisut. Entä yrittäjän perinnönjako? Miten pidän yllä digiosaamista? Mitä elämänhistorian verkostoja pitäisi aktivoida? Minne matkustaa? Tarvitsisinko todella perusteellisen ravinto ja kuntoremontin?

Pitäisikö ruveta käymään pro:lla, kun tasoitus ei luonnollisilla menetelmillä laske?

Onneksi Nexmileä kehitettäessä pääsen itse kuulemaan ja keskustelemaan parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja selvittämään omaa päätä.

Jos haluat olla osa Nextmile -yhteisöä, niin liity mukaan. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan mm.Mikon uusimmista kirjoituksista.