Nextmile on solminut yhteistyösopimuksen kokeneen johdon ja esimiesten kehittäjän ja coachin Anitta Niemelän kanssa.

”Uskon, että jokainen ihminen kaipaa arvostusta ja aito läsnäolo saa jokaisen kukoistamaan.” muun muassa näin uskoo Anitta Niemelä. Tähän yksinkertaiseen lauseeseen kiteytyy paljon myös se, mikä on Nextmilenkin tekemisen ytimessä. Tämä kertoo mm. jaetusta arvomaailmastamme, mikä on hyvän yhteistyön peruskivi.

Nextmilessa keskitytään työuran loppuvaiheessa oleviin työntekijöihin ja lähestyvään suureen elämänmuutokseen, eläkkeelle siirtymiseen. Tähän(kin) tilanteeseen yllä mainittu lause arvostuksesta ja läsnäolosta osuu erinomaisesti. Olemme huomanneet, että vielä liian harva työnantaja panostaa tähän konkari-kohderyhmään. Mielestäni meillä on valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia näissä kokeneissa ammattilaisissa, joiden valjastamisesta vielä paremmin käyttöön olemme saaneet jo hyviä tuloksia. Ja näitä tuloksia haluamme saavuttaa jatkossa yhä enemmän.

Tällä hetkellä yksi yhteiskunnallisestikin tärkeä teema on työurien pidentäminen. Tähän keskusteluun liittyy pääsääntöisesti negatiivinen pohjavire, pakottaminen. Olemme asiakastyössä oppineet, että tämä ryhmä on suuri joukko erilaisia ihmisiä tarpeineen ja toiveineen. Ja yllättävän suurta osaa tästä ryhmästä kiinnostaa työn tekeminen pitkälti yli eläkeiän. Tämä syntyy usein sen oivalluksen kautta, että ymmärretään kuinka tärkeä osa elämää työ ja työyhteisö on. Ketään ei pakoteta jatkamaan vaan pyritään mahdollistamaan se. Nämä oivallukset vaativat usein aikaa sekä ”tilaa” pysähtyä itsensä äärelle ja tunnustelemaan itselle tärkeitä asioita. Lopulta kysymys on elämänhallinnasta, jolla on positiivinen vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

”On todella hienoa olla mukana tässä sekä ihmisille että yhteiskunnalle tärkeässä asiassa, jossa voin hyödyntää kokemustani ja osaamistani coachina ja valmentajana.” Anitta toteaa.

Anittalla on pitkän kokemuksen tuoma valtava osaamispääoma ja olemme etuoikeutettuja, että hän on ollut mukana sparraamassa ja kehittämässä palveluamme jo reilun parin vuoden ajan. Tällä kokemus pohjalla voi todeta, että olen todella iloinen, että pääsemme nyt syventämään yhteistyötämme.