En voi sanoa puhuvani kokemuksen syvällä rintaäänellä, kun väitän Santorinia Kreikan kauneimmaksi saareksi, sillä olen käynyt vain viidellä. Tässä tapauksessa uskon heitä, jotka ovat nähneet ainakin merkittävimmät. Itse luotan toki omiin silmiini (käynnit ja kuvat muualta) ja ihmettelen, jos jostain löytyy vielä kauniimpi. Oli miten oli, kannattaa käydä toteamassa, onko väitteelleni pohjaa. Kun katsot alla olevasta linkistä aukeavat matkakertomukseni, et ihmettele mielipidettäni yhtään.

Egeanmeressä sijaitseva Santorini on kuvankaunis saariryhmä, jonka pääsaari on Thira. Tarun mukaan tuo 400 m syvä ja 22 neliökilometrin laajuinen vajoama, kaldera, on vanha Atlantis, joka vajosi tulivuoren purkauksen aikana mereen vuonna 1450 eKr. Hautavajoama selittää Santorinin pohjois- ja länsirannan korkeat, jyrkät seinämät, joista on muodostunut saaren tavaramerkki. Onhan se käsittämättömän upea saaristo!

Santorinilta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Matkakertomuksissa tutustumme pääkaupunkiin Firaan, kiertelemme saarta bussilla ja mönkijällä, ihailemme kaunista Oian kaupunkia sekä sen maailman kuulua auringonlaskua sekä kävelemme upean reitin Oiasta Firaan. Varoitan, että noiden matkakertomusten lukeminen voi aiheuttaa Santorini-riippuvuutta. s

Santorinille pääsee kesäkaudella suorilla lennoilla, mutta sen ulkopuolella on hyvä vaihtoehto lentää Ateenaan ja jatkaa sieltä edelleen lentäen. Ehkä suositeltavampaa on mennä Ateenasta lautalla, jolloin pääsee näkemään myös muita saaria.

OIA – KAUNIIN AURINGONLASKUN VALKOINEN KYLÄ

Kreikan kauneimman saaren Santorinin kaunein kaupunki on Oia! Tuo turistien kansoittama nähtävyys on kuuluisa paitsi kauniista auringonlaskusta, myös valkoisista rinteelle rakennetuista, osin kallioon hakatuista taloistaan. Sieltä löytyy niitä sinivalkoisia kirkkoja, joita näkyy postikorteissa ja Santorinia esittelevissä matkailumainoksissa. Mielikuvamarkkinointi toimii ja tässä tapauksessa odotukset jopa ylittyvät. Ei sitä kauneutta voi vangita kuviin! Itse se on nähtävä! Tässä matkakertomuksessa kiertelemme Oiassa ja käväisemme myös bussiajelulla saaren eteläosassa…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Santorinin matkakokemusten lukemista.

Matkailuterveisin,
Appa

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?