Seniorimatkailuun liittyvän blogikirjoitussarjani toinen kohdesuositus on Tukholma ja sen keskustassa oleva Kungsträdgårdenin puisto. Olemme käyneet siellä viime vuosina muutaman kerran eikä sen lumo häviä mihinkään. Tähän saakka se on yhdistynyt laivaristeilyyn ”päivä Tukholmassa”, mutta seuraavalla kerralla saatamme tehdä se lentäen. Siinä tapauksessa voisimme nauttia upeasta kaupungista kaikessa rauhassa yöpymällä sen sydämessä. Edestakaisia lentoja saa tällä hetkellä reilulla 50 eurolla (esim. Finnairin ja Norwegianin suorat lennot).

Kuten matkakertomuksesta käy ilmi, tuon Ruotsin kuuluisimman tavaratalon NK:n vieressä sijaitsevan kohteen voi tavoittaa helposti julkisilla kulkuvälineillä. Taksimatkat ovat meille eläkeläisille harvinaista herkkua, vaikka siitä periaatteesta tunnummekin lipeävän yhä useammin. Ehkä siihen on syynä, että matkustamme nykyään ilmaiseksi. Perikuntahan ne matkamme maksaa 😊

Jos Tukholman upeat kirsikkapuut kiinnostavat, nyt on oikea aika alkaa katsella edullisia laiva- tai lentomatkoja. Pientä arpapeli on se, ovatko kirsikat kukassa, kun sinne menee. Omien kokemustemme mukaan tuo pariviikkoinen sattuu huhtikuun lopulle, mutta takuuta siitä emme anna. Siksi voikin olla järkevää malttaa mielensä ja seurata internetistä milloin kukinta alkaa.

Vaihtoehtoisia paikkoja löytyy mm. Herttoniemestä Suomessa ja Kööpenhaminassa. Jos teillä on tietoa muista hyvistä kirsikkapuistoista, laittakaa vinkit kirjoitukseni perään, jotta voimme matkustaa niitä ihailemaan.

TUKHOLMA – PERINNEPAIKKA KIRSIKKAPUIDEN KUKKIESSA

Yksi parhaista ajankohdista matkustaa Tukholmaan on huhti-toukokuun vaihteessa, kun kirsikkapuut kukkivat Kungsträdgården puistossa. Nuo pari vajaan 100 metrin pituista kirsikkakujaa ovat lumoavan kaunis näky. Sitä voimme suositella kaikille. Ei siis tarvitse matkustaa Japaniin saakka voidakseen nauttia kirsikkapuiden lumosta.

Olimme pari vuotta aiemmin eksyneet toukokuun alussa kauniina kevätpäivänä NK-tavaratalon edessä olevaan Kungsträdgården puistoon kirsikkapuiden kukinta-aikaan. Lumous oli niin suuri, että sen näyn halusi nähdä uudelleen…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Tukholman matkan lukemista.

Kirsikkapuuterveisin,
Appa

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?