Aloitan seniorimatkailuun liittyvän kirjoitussarjani antamalla ”Käytännön vinkkejä matkailijoille”. Ne perustuvat pitkäaikaisiin kokemuksiimme, joita olemme saaneet vierailtuamme noin 70 maassa. Toivon, että saatte niistä apua tulevien matkojenne suunnitteluun, jos tavoitteenanne on matkustaa edullisesti, luksusta väheksymättä.

Viikon kuluttua esittelen ensimmäisen matkakohteen, jonka uskon kiinnostavan senioreita. Kerron miksi juuri sinne kannattaa mennä, mitä kokea, miten liikkua lentokentältä keskustaan yms. Se mistä kirjoitan, riippuu aina siitä mikä on ollut meille merkityksekästä ja mitä on hyvä huomioida, jos suuntaamme kyseiseen kohteeseen uudelleen. Tulen esittelemään ennen kaikkea Euroopan kiinnostavimpia matkakohteita, mutta käymme myös muissa maanosissa.

Toivottavasti lähdet kanssani nojatuolimatkalle ja kutsut myös ystäväsi mukaan. Tehdään tästä yhteinen matka, josta me kaikki hyödymme keskustelun ja uusien vinkkien muodossa.

Meidän pyrkimyksemme on tehdä näistä elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ MATKAILIJOILLE

Matkustelemme melko paljon eli teemme vuosittain 7-8 ulkomaanmatkaa. Sellaisessa määrässä on jo eläkeläisille merkitystä, jos pystyy pudottamaan kulut minimiin. Olen kerännyt tähän blogiin vinkkejä edullisten lentojen ja hotellien varaamiseen, lentokenttäkuljetuksiin, laukkuvalintoihin, Suomi-tv:n katsomiseen ym. Näillä konsteilla säästämme ajoittain todella paljon. Lue ja kerro palautteessa omat vinkkisi.

Vinkki 1: Perusta oma “matkatoimisto”

Asko Tours, kuten leikillisesti kutsumme yhden miehen ”matkatoimistoani”, ei vierasta luksusta. Yritän kuitenkin löytää kaiken mahdollisimman halvalla. Teen valtavasti työtä etsiessäni lentoja, hotelleja, bussiyhteyksiä ym. Yritän käyttää mielikuvista ja lentoyhtiöiden reittikarttoja etsiessäni halpalentoyhtiöitä ja eri reittivaihtoehtoja. Näin aloitan matkani kuvitelmissani jo hyvissä ajoin. Joskus tulee bongatuksi mitä ihmeellisempiä reittejä. Halvan lennon varjolla saattaa matkasuunnitelmakin mennä uusiksi.

Hotelleja etsiessäni tulee myös uusien kaupunkien kartat päällisin puolin tutuiksi. Haluan etsiä hotellin hyvältä paikalta tai joskus vaan hyvän metro- tai junayhteyden päästä. Meillä on aina keskimäärin 3-4 matkaa varattuna noin vuoden päähän. Olen matkahaaveilija, joka myös useimmiten toteuttaa haaveensa, ennemmin tai myöhemmin. Ja olen myös sen verran järkevä, että haaveilen vain sellaisista asioista, jotka voivat joskus toteutua ;.)

Emme käytä valmismatkoja juuri lainkaan ellemme löydä niitä hyvällä tarjouksella. Viimeksi kävimme sellaisella Kiinassa ja Hongkongissa vuonna 2008 ja sitä ennen Kanarialla all inclusive – matkalla vuonna 2007. Muuten järjestän kaiken itse ja maksan matkoista vain noin puolet siitä mitä ne maksaisivat matkatoimistojen kautta valmismatkoilla. Ja räätälöidyt matkat ovat toki vieläkin kalliimpia. Äkkilähdöt on toki vaihtoehto, mutta ne sopivat harvoin kalenteriimme, sillä se on useimmiten buukattu riittävän täyteen. Toki nappaamme joskus pilkkahintaiset lennot ja saatamme käydä muutaman yön visiitillä jossain kivassa kaupungissa…

 

Jatka tästä Appa matkustaa blogiin jatkamaan vinkkien lukemista:

KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ MATKAILIJOILLE (päivitetty 6.3.2018)

 

Matkailuterveisin,

Appa

PS. annattehan rakentavaa palautetta ja esiteltävään kohteeseen liittyviä matkavinkkejä. Ja laittakaa toiveitanne esiteltävistä matkakohteista alla olevalla lomakkeella.

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?