Hyvät matkailevat seniorit!

Olemme matkailuun hurahtaneet Appa ja Mammu. Reissaaminen on etenkin minun intohimoni. Olen tyytyväinen, jos 3-4 reissua on aina varattuna. Olen pitänyt ulkomaan matkoistamme kirjaa vuodesta 2000 lähtien. Niitä on kertynyt sen jälkeen 7-8/vuosi ja tahti jatkuu samana tänäkin vuonna.

Aloin kirjoittaa matkapäiväkirjoja vuonna 2007 syystä, että unohdimme mitä olimme kokeneet milläkin matkalla. Liekö iällä merkitystä siihen, että edes kuvat eivät riittäneet kertomaan? Kirjoitin matkapäiväkirjat aluksi vihkoihin, mutta kun tablettitietokoneet ilmestyivät meidänkin talouteen, aloin kuljettaa niitä mukanani. Aloin kirjoitella suoraan koneelle, josta olikin lyhyt matka siihen, että laitoin kuvia mukaan. Tein tämän kaiken vain ja ainoasta itseämme varten. Jossain vaiheessa tuli mieleeni, että olisivatkohan muutkin kiinnostuneet niistä? Tein joitain testejä perheemme ja ystävieni kanssa ja kohta olin valmis siihen, että päätin tehdä oman matkablogini Bloggeriin. Siitä alkoi matkabloggaajan harrastukseni. Innostuin asiasta ja siirryin lopulta käyttämään järkevämpää ympäristöä eli WordPressiä.

Tällä hetkellä matkablogissani www.appamatkustaa.fi on jo 135 matkakertomusta/-kirjoitusta. Toinen mokoma odottaa vielä viimeistelyä ja julkaisua. Matkapäiväkirjojen tekeminen on kuitenkin niin hidasta puuhaa, että edes eläkeläisen aika ei riitä siihen. Toki syy löytyy osin sieltä, että pelkästään tämän vuoden aikana olen kirjoittanut jo tusinan verran matkakertomuksia parilta ensimmäiseltä matkalta ja yhden tekemiseen menee tuntikausia.

Nextmilesta otettiin minuun yhteyttä ja pyydettiin, että tekisin matkablogien sarjan seniori-ikäisille matkaajille. Olin kovasti otettu tällaisesta pyynnöstä ja lupasin tarttua haasteeseen. Tavoitteeni on nostaa luettavaksenne 10 kirjoitusta/matkakertomusta, joiden uskon kiinnostavan vähän vanhempiakin matkailijoita.

Aloitan kirjoitussarjani keskiviikkona 7.3.3018 antamalla ”Käytännön vinkkejä matkailijoille”. Toivon, että saatte niistä apua tulevien matkojenne suunnitteluun, jos tavoitteenanne on matkustaa edullisesti, luksusta väheksymättä. Se miten tällainen on mahdollista, selviää, kun luette kirjoitukseni.

Jatkossa nostelen luettavaksenne vaihtelevan kirjon matkakohteita, joiden uskon kiinnostava senioreita. Pyrin kirjoittamaan jokaisen matkakertomuksen yhteyteen johdannon, jossa tuon esiin kiinnostavimmat asiat ja suositukset kyseisestä kohteesta. Annan matkakertomuksissa käytännön vinkkejä, esim. mielipiteeni siitä miten kyseisessä kohteessa kannattaa liikkua lentokentältä keskustaan.

Ajatuksissani on esitellä Manner-Euroopan kiinnostavimpia matkakohteita, käydä Kanarialla ja Madeiralla. Vierailemme myös muissa maanosissa, mutta lopulliset valinnat teen osin palautteenne perusteella. Tavoitteeni on siis osin kuunnella toiveitanne ja arvioida, miten ne istuvat tarjontaani. Sen vuoksi toivon, että

  • annatte rakentavaa palautetta ja esiteltävään kohteeseen liittyviä matkavinkkejä sekä jaatte matkablogieni perässä olevissa kommentointiosuuksissa omia kokemuksianne.
  • laitatte toiveitanne esiteltävistä matkakohteista minulle alla olevan lomakkeen avulla. Toteutan niitä mahdollisuuksien mukaan. ”Pöytälaatikostani löytyy” paljon kohteita, sillä olemme vierailleet noin 70 maassa.

Tervetuloa yhteiselle matkalle, josta toivon meidän kaikkien hyötyvän keskustelun ja uusien vinkkien muodossa. Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

Huomenna se alkaa!

Asko Leppilampi, 3 lapsen ja 6 lapsenlapsen matkaileva Appa

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?