Arabiemiraatit muodostuu seitsemästä emiirikunnasta. Dubai on niistä tunnetuin siitä syystä, että se on lähtenyt tosissaan taistelemaan turistien rahoista ennakoiden samalla tulevan tilanteen eli sen, että öljyä ei riitä loputtomiin. Dubai on ottanut selkeäksi tavoitteeksi olla ykkönen maailmassa kaikessa mahdollisessa silläkin ehdolla, että emiirikunta on korviaan myöten veloissa velkarahalla rakennetun Dubai Worldin johdosta, jopa lähes konkurssin partaalla. Pahimmillaan se voisi horjuttaa koko maailman taloutta.

Kirjoittamissani matkablogeissa ihailemme kuvien avulla ympäristön loisteliasta arkkitehtuuria, esimerkkinä maailman korkein rakennus Burj Khalifa.  Käppäilemme Down Townissa, jossa sijaitsee maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall, jossa on maailman suurin akvaario. Matkakertomuksissa pääsee katsomaan videoita maailman suurimmasta soivasta suihkulähteestä Dubai Fountainista, vierailemaan yhdellä maailman ihmeistä eli palmusaarella, varpaistelemaan maailman ainoan 7 tähden hotellin rantamaisemissa, ajelemaan aavikkosafarilla, aistimaan Dubain vanhan kaupungin tunnelmaa ym. ym.

Matkakertomuksista käy ilmi mitä ajattelemme Dubaista kolmen matkan (joista ensimmäinen vuonna 1993) kokemusten jälkeen. Tässä muutamia ajatuksia alkuun:

  • Paras aika matkustaa sinne on ajanjakso marras-maaliskuu. Muulloin siellä on liian kuuma.
  • Lentoaika (reilu 6 tuntia) on kohtuullinen ottaen huomioon, että lämpö on taattu. Siinä mielessä hyvä vaihtoehto Kanarialle.
  • Hiekka-autiomaahan tehdyt kaupungit ovat valtavan laajoja. Kaikkialle on pitkä matka.
  • Arabiemiraatit ei ole kävelijöiden paikka. Esim. katuja pääsee ylittämään omalla vastuulla. Suojateitä saa etsiä. Liikennevaloja jalankulkijoille on varsin rajoitetusti, jos ollenkaan.
  • Metro on hyvä kulkuväline. Tosin sillä ei pääse vielä moneen paikkaan.
  • Onneksi taksit ovat edullisia.
  • Dubaissa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. Moni jättää sen väliin syystä, että Dubain loisto on revitty ulkomailta värvätyn “orjatyövoiman” selkänahasta. Silti, jos asian kanssa voi elää, kannattaa Dubai kokea edes kerran elämässä. Emiirikunta on täynnä suurinta ja kauneinta.
  • Sharjahissa ei ole mitään ihmeellistä nähtävää ja koettavaa. Emiirikunta on tympeän näköinen yksitoikkoisine rakennuksineen. Puita ei ole. Alkoholia siellä saa hienoista hotelleista kalliiseen hintaan.

Alla olevasta linkistä pääset kurkistamaan Dubain ihmeisiin. Siitä aukeaa useita matkakertomuksia, joiden avulla saat käytännön vinkkejä tulevaa Dubain matkaasi varten eli mitä, miten ja minne?

Dubain Down Townista löytyy maailman suurimmat ja korkeimmat…

Koska kaiken pitää Dubaissa olla suurinta ja kauneinta, on sinne rakennettu varsinainen turistinähtävyys Dubai Fountain. Se kerää päivittäin tuhansia ihmisiä katsomaan musiikin säestyksellä toteutettavia suihkulähde-esityksiä, joissa vesisuihkut kohoavat parhaimmillaan 150 m korkeuteen eli korkeammalle kuin missään muualla maailmassa.

Noita esityksiä kannattaa käydä katsomassa useammankin kerran, sillä musiikki ja esitykset vaihtuvat ja ovat toinen toistaan upeampia. Päivällä on pari esitystä klo 13 ja 13.30. Iltaisin ne alkavat klo 18 ja toistuvat puolen tunnin välein klo 23 saakka…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Dubain matkakokemuksen lukemista.

Matkailuterveisin,
Appa

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?