Budapest on ollut ja on kaunis kaupunki, joka vetää suomalaisin turisteja magneetin lailla. Osasyynä lienee, että unkarilaisia pidetään meidän sukulaiskansana ja kieliäkin sukulaiskielinä. Olemme käyneet Budapestissa pari kertaa aiemminkin, mutta silti sinne tekee aina mieli. Yhtenä syynä kaupungin kauneuden lisäksi ovat halvat lennot ja majoitus. Eikä eläminen muutenkaan ole siellä kallista. Ja mikä parasta, meille 65 vuotta täyttäneille Budapestissa on maksuton julkinen liikenne. Siispä ei kun ajelemaan raitiovaunuilla, metroilla ja busseilla. Kyllä meidän kelpaa!

Näistä parista alta aukeavasta linkistä pääset lukemaan suositukseni siitä, mitä Budapestissa kannattaa tehdä parin kolmen päivän aikana. Vinkkieni avulla pystyt näkemään Budapestin huippupaikkoja. Tuossakin ajassa ehtii nähdä jos vaikka mitä mielenkiintoista. Kuvat ja teksti paljastavat kuinka upeasta kohteesta on kysymys. Ensimmäisessä postauksessa annan hyviä vinkkejä Budan puolen valloitukseen ja jälkimmäisessä pyöritään Pestin puolella.

 

Budapest kahdessa päivässä – on(ko) siinä järkeä!?

Tämä reissu tupsahti eteemme Top 10 -tarjousten joukosta. Vaa’assa painoi vahvasti se, että hotelliksi valikoitui Hilton Budapest City. Kun hinnaksi muotoutui 210 €/nenä lentoineen, päätös oli helppo tehdä. Mitä ehtii nähdä parissa päivässä tuosta suuresta kaupungista?…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Budapestin Budan puolen matkakokemuksen lukemista.

 

Budapest kahdessa päivässä – Pestin puoli kävellen

Tässä osassa käveleskelemme Pestin puolella niitä must-kohteita ristiin rastiin. Tämä on #eläkeläiselämää parhaimmillaan. Ehdimme katsella parlamenttitaloa (Orszaghaz) ulkopuolelta, käveleskellä kuuluisaa Vaci-kävelykatua, käväistä Pyhän Tapanin kirkossa, kuljeskella Oopperatalon ohi Andrassy-katua pitkin maailmankuuluja muotimerkkiliikkeitä väistellen Varosligetiin eli kaupungin puistoon ja käväistä siellä sijaitsevan Szechenyin kuuluisan kylpylän aulassa. Siitä palasimme Budapestin vanhimmalla metrolinjalla takaisin Hilton City -hotelliimme ja olimme valmiit palaamaan Suomeen…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Budapestin Pestin puolen matkakokemuksen lukemista.

Hyvää matkaa Budapestiin!

Matkailuterveisin,
Appa

PS. Bonuksena saat vielä täsmäohjeet siitä, miten lentokentältä pääsee siirtymään julkisilla kulkuvälineillä keskustaan.

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?