Tämä on tämän kevään toiseksi viimeinen postaukseni tähän kirjoitussarjaani yhteistyökumppanini Nextmilen sivustolla. Olemme pysytelleet matkakertomuksissani ensisijaisesti Euroopassa. Mikäli jatkan matkakertomusteni julkaisemista kesälomien jälkeen, vierailemme myös muissa maanosissa.

Tämän sarjan toiseksi viimeinen postaus vie meidät Sveitsiin. Arvoin hieman sen ja Pärnun välillä ja päädyin lopulta asuntoautomatkalle Keski-Eurooppaan. Sveitsi on ollut suosikkimaani siitä lähtien, kun kävimme siellä 1. kerran 1980-luvulla. Taisimme olla silloinkin liikkeellä asuntoautolla lastemme kanssa. Teimme heidän kanssaan useita matkoja Keski-Eurooppaan ja Italiaan lähinnä yhdestä syystä: Maisemat ja luonto ovat ainutlaatuisen kauniita.

Tässä esiteltävässä matkassamme oli yksi erityinen piirre. Se oli ensimmäinen asuntoautomatka, jonka teimme vaimoni kanssa kahdestaan. Plussapuoleksi kääntyi ehdottomasti se, että tilaa oli vähintäänkin riittävästi. Lensimme Müncheniin, vuokrasimme sieltä asuntoauton ja lähdimme Itävallan kautta Sveitsiin. Pääkohteeksi olimme valinneet Interlakenin kaupungin naapurissa sijaitsevan Grindelwaldin, joka oli tehnyt meihin lähtemättömän vaikutuksen ensimmäisellä Sveitsin matkallamme. Vaikka matka Alppien läpi on jo kauneudessaan ohittamaton, matkan kruunuksi nousi jälleen kerran nousta köysiradalla Firstille, kävellä sieltä Bachalpseen järvelle ja jatkaa alas kylään henkeäsalpaavien maisemien keskellä. Kun katselet matkakertomuksistamme löytyviä kuvia ymmärrät, miksi tuonne vuoristokylään haluaa palata kerta toisensa jälkeen.

Asuntoautolla Keski-Euroopassa osa 1: Münchenistä Itävallan kautta Sveitsiin

…Juhannus oli tulossa, joten “mökkipakolaisten” aika koitti jälleen, perinteiseen tapaan. Nuoret valtaavat aina keskikesän juhlan aikaan Villa Väinölän,  joten me vanhukset saamme keksiä jotain muuta tekemistä- Edellisenä vuonna pakenimme Espanjan aurinkorannalle, nyt Sveitsiin. Olimme ostaneet Finnairin lennot hintaan 140 eu/hlö. Sitten varasimme asuntoauton Münchenin kupeesta reilun 800 euron viikkohinnalla sisältäen omavastuun pienennöksen noin 350 euroon (muuten 1300 eu). Paketti oli kasassa…

Jatka tästä 👉 Appa matkustaa blogiin jatkamaan Sveitsin matkakokemuksen lukemista.

Tämän postauksen jälkeen valmistelen Teille vielä kevään viimeisen ja sitten jään kesäpaussille keräämään uutta aineistoa ja herättelemään henkiin aiemmin julkaisemattomia matkakuvauksia.  Lähdemme muutaman päivän kuluttua kolmannelle New Yorkin matkallemme. Sekin on erinomainen matkakohde. Palataan asiaan uusien juttujen merkeissä, kun kotimaan kesä on koettu.

Oikein hyvää (matkailu)kesää teille kaikille!
Appa

Motto: Tehdään elämämme parhaista vuosista vieläkin parempia matkailun avulla!

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / TwitterLinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja Askonkin uusimmista kirjoituksista. 

 

Mistä matkakohteista haluaisit lukea seuraavaksi?