Työnantajalle

Eläköityminen on erittäin henkilökohtainen prosessi

Pelko ja epävarmuus lähestyvästä eläkeajasta näkyy useissa yli 55-vuotiaissa työntekijöissä työtehon laskuna, kun niin kutsuttu ”henkinen käsijarru” on vedetty päälle. Kun näitä pelkoja ja epävarmuustekijöitä käsitellään etukäteen, keventää se henkistä taakkaa ja seurauksena on ”käsijarrun” vapautuminen ja energian vapautuminen työn tekemiseen.

Nextmile auttaa organisaatioita käsittelemään näitä tilanteita paremmin, jotta jokainen työntekijä voi keskittyä mielekkääseen tekemiseen koko työuran ajan. Kun tulevaisuus ei enää pelota ja tuleva eläkeaika näyttää selkeältä, seurauksena on kasvanut hallinnan tunne, joka näkyy uutena motivaationa työssä. Ohjattu henkinen prosessi omien arvojen, työn merkityksen ja työhön jätetyn jalanjäljen äärelle auttaa tämän vaiheen tilinpäätöstä ja tuo uudenlaisen kokemuksen työn merkityksellisyydestä ja arvosta. Hyvin usein voi lopputuloksena olla molempia palveleva halu jatkaa työuraa joustavilla ratkaisuilla, kuten esimerkiksi osa-aikaisella työskentelyllä.

Joskus työntekijä voi toivoa kevyempää työtä viimeisiksi vuosiksi. Löytyykö teiltä keinot tukea työntekijää siirtymään toiseen tehtävään osa-aikaisena? Tai mikäli työntekijä toivoo kevyempää työtä viimeisiksi vuosiksi, löytyykö teiltä tuki siihen esimerkiksi osa-aikaisen työn puitteissa?

Eläkkeelle jääminen on yksi elämän suurimmista muutoksista

Liian moni kokee kohtaavansa uuden elämänvaiheen yksin.

”Eläkkeelle jääminen on niin suuri elämänmuutos,  että se ravistelee koko identiteettiä.  Uusiksi menevät ajankäyttö ja ihmissuhteet,  jopa liikkuminen paikasta toiseen, kun jokapäiväiset  työmatkat jäävät pois. Myös rahankäyttö vaatii uudenlaista tarkkuutta, sillä eläkkeellä tulot väkisinkin putoavat.”

Nextmile auttaa uuteen elämänvaiheeseen valmistautumisessa. Näin energiaa vapautuu murehtimisen sijaan työssä jaksamiseen ja motivoituneena pysymiseen työuran viimeisinäkin vuosina.

Mitä työnantaja saa prosessista?

Työnantajalle jää työntekijän työsuhteesta dokumentoitu jalanjälki, eli kattava katsaus menneeseen.

  • Motivoituneempi työntekijä.
  • Kooste siitä, mitä tämän työsuhteen aikana on tapahtunut. Onnistumiset ja epäonnistumiset.
  • Suunnitelma siitä, miten nämä kokemukset kannattaa jakaa, millä aikataululla ja kenelle.
  • Työntekijän jalanjälki, jonka hän haluaa vielä jättää työsuhteessaan, eli näkökulmia tulevaisuuteen.

Miten mukaan?

Liity Nextmile Facebook -ryhmään tai postituslistallemme.

Kysy tarkemmin yrityksille tarjolla olevista kokonaisuuksista:

Antti Harjuoja
antti@nextmile.fi
050-5714011

Työuran jalanjälki koko organisaation käyttöön

Nextmile auttaa kuuntelemaan ja keräämään työntekijöiden työhistoriaa yksiin kansiin.

Kuuntele ja ymmärrä työntekijän tunnetiloja

Eläkeikään valmistautuminen voi vaikuttaa työntekijän motivaatioon ja sitoutumiseen. On melko tavallista, että aiheesta ei edes uskalleta puhua työpaikalla, vaikka molemmilla osapuolilla voisi olla vielä intressejä jatkaa myös työnteon merkeissä. Toisaalta, miten voisitte tukea työntekijää siirtymään johonkin toiseen tehtävään vaikkapa osa-aikaisena, kun eläkeikä alkaa lähestyä.

Siirtyminen ei tarvitse olla valtava pudotus, vaan työnantaja voi omalla toiminnallaan tukea ja auttaa. Miten teidän organisaatiossanne suhtaudutaan ikääntyviin työntekijöihin? Onko käytössänne työntekijän tarpeita tukeva prosessi joka auttaa myös koko organisaatiota hyödyntämään hänen työurallaan kerääntynyttä osaamistaan?

Nextmile on vastaus tähän kaikkeen.

 

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt

Kokoustaminen on yksi tämän päivän isoja haasteita yrityselämässä. Kun kilometrejä työelämässä on kertynyt riittävästi, alkaa tehottomuus usein tuntua erityisen turhauttavalta: kuka antoikaan luvan, että on ihan ok sopia kokousta kokouksen perään – vaikka mitään...

Yodat keskuudessamme

Jo vuosia on yrityksissä ja julkisessa keskustelussa arvioitu ja tutkittu muuttuvaa työelämää. Teemoina murroksessa ovat mm. työhyvinvointi, teknologia sekä arvomaailma ja yrityskulttuuri. Yhtäällä näemme miten työ irtoaa paitsi ajasta, myös paikasta ja jopa...

Kiinnostaako työn tekeminen vielä eläkeaikanakin

Joko eläkeaika lähestyy? Oletko ajatellut, että olisi mukava pysyä jollakin tasolla ajan hermolla vielä eläkkeellä ollessakin? Töitä ei toki ilmaannu itsestään kokeneellekaan tekijälle ja siksi tätä on hyvä pohtia ajoissa. Suunnittelua helpottaa, mikäli tiedät, mikä...