Työterveyslaitos

Työn imua uran seniorivaiheeseen

Työelämän siirtymiin liittyvät kysymykset ja pidempien sekä ehyempien työurien tavoittelu on ajankohtaisempaa kuin koskaan aikaisemmin taloudellisen kestävyyden turvaamiseksi.

Ihmiset säilyvät terveinä ja toimintakykyisinä huomattavasti aiempaa kauemmin. Yhteiskunnassa tarjottavat roolit sekä hallinnon ja tukijärjestelmien rakenteet eivät kuitenkaan ole ehtineet muuttua vastaavasti.

Ratkaisuna eläkeikää lähestyvien työntekijöiden työhön osallistumisen tukemiseksi ja työn imun vahvistamiseksi kehitimme Työn imua uran seniorivaiheeseen -menetelmän työpaikoille.

Tutustu menetelmään tarkemmin: www.ttl.fi

Salla Toppinen-Tanner

Salla Toppinen-Tanner

Asiantuntija

Johtava asiantuntija, PsT.
Salla johtaa Työterveyslaitoksella Työuran taitekohdat ohjelmaa, jonka tavoitteena on  parantaa työuran hallintaa ja kehittää palvelujärjestelmien tukea työuran eri vaiheissa.

salla.toppinen-tanner@ttl.fi

Katja Kärkkäinen

Katja Kärkkäinen

Työurajohtamisen erityisasiantuntija

Erityisasiantuntija, KTM.
Katja kehittää Työterveyslaitoksella työurajohtamisen työkalupakkia, joka tarjoaa työpaikoille työntekijälähtöisiä vaikuttavuustutkittuja ryhmämenetelmiä työuran eri taitekohtien tueksi.

katja.karkkainen@ttl.fi

Urbaani kyläpankki yhteistyökumppaniksi

Nooa Säästöpankin internetsivuilla kerrotaan, että kyseessä on “urbaani kyläpankki”. Oiva mielikuva, jonka ymmärrän viittaavan ihmislähtöiseen asiakaspalveluun. Minun on määrä haastatella kyseisen kyläpankin toimitusjohtajaa, Esa Jänttiä. Pohdin nettisivujen jättämää...

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt

Kokoustaminen on yksi tämän päivän isoja haasteita yrityselämässä. Kun kilometrejä työelämässä on kertynyt riittävästi, alkaa tehottomuus usein tuntua erityisen turhauttavalta: kuka antoikaan luvan, että on ihan ok sopia kokousta kokouksen perään – vaikka mitään...

Mitä tavis voi oppia huippu-urheilijalta?

Huippu-urheilu eroaa terveys- ja kuntoliikunnasta monella tapaa. Siinä on tavoitteena optimoida ja ajoittaa niin fyysiset kuin henkisetkin ominaisuudet kauden päätapahtumiin tähdäten. Huippu-urheilijan täytyy olla sopivasti itsekäs menestyäkseen. Hän joutuukin...