Nextmilen yhteistyökumppaniksi asianajotoimisto – Liikejuridiikan asiantuntija Eversheds Asianajotoimisto Oy

Kategoria: Nextmile
Tagit: , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu: 14.5.2018
Dave Grohl laulaa huudoksi säröytyvällä äänellä: “Were you born to resist or be abused? Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?”  

Kuuntelen Foo Fighters -yhtyeen hittikappaletta Best of You päästäkseni kirjoittamisessa alkuun. Yhtymäkohtana kyseisen laulun ja blogikirjoituksen välillä on haastateltava ja hänen mielimusiikkinsa.

Mirva Norén-Sluijter vastaa myynnin johtamisesta ja liiketoiminnan kehityksestä Eversheds Asianajotoimisto Oy:ssä. Yritys on Nextmilen uusi yhteistyökumppani. Harrastuksista kysyessäni Mirva kertoo lapsiperheen arjesta, tunnustautuu Foo Fightersin faniksi, aktiiviseksi liikkujaksi ja itsepuolustuskurssin osallistujaksi.

Best of You -kappaleen kertosäe alkaa ja yllä lainaamani sanat kaikuvat huoneessa. Pohdin sanoituksen kysymystä työelämään liittyen. Osaan kuvitella useita tilanteita, joissa toinen taho vastaanottaa ihmiseltä parasta ilman lain tai sopimusten mukaista vastiketta.

Tämänkaltaisissa ongelmatilanteissa esimerkiksi asianajajan apu voi olla korvaamatonta. Kynnys yhteydenottoon muodostuu monella kuitenkin liian korkeaksi mm. juristeihin yleisesti liittyvien mielikuvien tähden.

 

Nyt tuli kalliiksi!

Rockia kuunteleva Mirva kertoo hauskasti, kuinka asianajajiin ja juristeihin liitetään usein ajatus: “Kun kohtaat juristin, niin kalliiksi tulee.” Haastateltava tahtoo muokata virheellistä mielikuvaa, koska se ei vastaa todellisuutta.

– Juridiikan asiantuntija voi auttaa monissa asioissa jo puhelimessa. Tahtoisin rohkaista ihmisiä ottamaan hyvissä ajoin yhteyttä, jos jokin juridiikkaan liittyvä asia mietityttää. Heidän ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan asioita. Voi nimittäin tulla kalliiksi, jos ei huolehdi eduistaan eikä ota yhteyttä juristiin. Ensiyhteydenotto ja sen kysyminen, onko syytä tehdä juridisesti jotakin, ei vielä maksa kuin vaivan.

Eversheds Asianajotoimisto Oy on liikejuridiikkaan erikoistunut yritys ja omaa toimistot kuudessa suomalaisessa kaupungissa. Laaja-alaista asiantuntemusta omaava yritys on osa kansainvälistä Eversheds Sutherlandia ja tarjoaa palveluitaan niin yrityksille kuin yksityishenkilöille.

– Nextmile-palvelussa kiinnostaa yhteiskunnallisesti merkittävä hanke. Eläköityvillä työntekijöillä on paljon arvokasta osaamista ja kokemusta, ja tahdomme tukea asiantuntemuksellamme työ- ja yrityselämän senioreja. Tuomme Nextmile-palvelun kautta tarjolle osaamista verotukseen, yrityskauppoihin ja esimerkiksi yhtiöiden sukupolvenvaihdoksiin liittyen, Mirva Norén-Sluijter sanoo.

Kysyn vielä tarkentavan kysymyksen Mirvan omaan tehtävänkuvaan liittyen. Hän kertoo olevansa yrityksen “hubi”. Tietoliikennetekniikan parissa käytetty sana viittaa asiakasrajapinnan tehtävään, jossa hän mm. ohjaa toimiston asiakkaat sopivan asiantuntijan luokse.

 

Murros asianajajien parissa

Suurten ikäluokkien eläköityminen näkyy murrosaikana myös asianajajien parissa. Esimerkiksi Suomen Asianajoliittoon kuuluvista asianajajista noin 20% on yli 60-vuotiaita. Liitossa on jäseninä n. 2100 asianajajaa.

Evershed Asianajotoimisto Oy:ssä on valmistauduttu yhteiskunnalliseen murrokseen mm. pohtimalla joustavia työelämän ratkaisuja.

– Meilläkin on töissä useita pitkän linjan osaajia, jotka ovat omalta osaltaan pohtineet erilaisia vaihtoehtoja uransa jatkamiselle. Eläkeiän ohittaneet juristimme ovat erinomaisia mentoreita nuoremmille. He viihtyvät työssään, ja he voivat tehdä töitä itselleen sopivissa määrin, esimerkiksi osa-aikaisesti. On hienoa, että työyhteisössä saadaan parikymppiset ja yli 70-vuotiaat tehokkaaksi ja toimivaksi tiimiksi, Mirva kertoo.

Mirva mainitsee myös työnantajansa tuoreen yhteistyön bisnesenkeliverkoston kanssa. Haastateltava pohtii ääneen muun muassa sitä, kuinka eläkkeelle siirtyvien henkilöiden kokemusta ja kontakteja voitaisiin hyödyntää startup-yritysten tukena.

 

Pohjanmaalta Hampuriin

Haastattelun lopuksi keskustelemme asioista mistä Mirva on ollut viime päivinä innostunut. Liike-elämän verkostoitumistilaisuus Keski-Pohjanmaalla on yksi näistä. Mirva pitää asiakastyöstä ja otaksun, että se näkyy positiivisella tavalla myös hänen asiakassuhteissaan.

Omat ajatukseni ovat haastateltavan mainitseman Pohjanmaan sijaan Hampurissa. Mirva mainitsi haastattelun aikana ohimennen, että oli suunnitellut kaupunki- ja konserttimatkaa Elbe-joen varrella sijaitsevaan kaupunkiin. Foo Fighters will be there! Laitan musiikin taas soimaan. Päätän diggailla lounastauolle lähtiessäni bändiä hieman lisää. Tänään kävelen hampurilaiselle.

 

Liity mukaan Nextmile -yhteisöön. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram niin saat tiedon tuoreeltaan uutisista ja mm. Evershedsin uusimmista artikkeleista. 

 

Haluatko kysyä asianajajalta verotukseen tai yrityskauppoihin liittyen?

* Annettua yhteystietoa käytetään vain Eversheds Asianajotoimiston asiantuntijan toimesta yhteydenottoa varten. Nextmilen lähettämistä tiedoista ei tallenneta erillistä asiakasrekisteriä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: